Wednesday, May 16, 2007

Acridas

Acridas er plassen vi tilbringer mye av vår praksistid. Dette stedet er et slags barnehjem hvor barna bor hos fosterfamilier inne på et område. Vi har som oppgave å være hos hver våre familier hvor vi leker med barna.


Hver onsdag er det en samling med alle barna fordi mødrene har en egen samling. Dette er en slags søndagsskole hvor vi ber, synger og hører bibelhistorier sammen. Til vanlig har 19 åringen Diego ansvaret for denne samlingen, noe han gjør frivillig. Han gjør en kjempe jobb! Vi bidrar så godt vi kan til tross for språkproblemer, men heldigvis kan Diego litt engelsk.


Diego forklare barna hva de skal gjøre.


Diego sammen med noen av barna.


Marie hjelper til under dagens tegneaktivitet.


Til tross for mange barn i hver familie virker det for oss som det er lite krangling.


Ragnhild og Marcos

Barna er overraskende tillitsfulle overfor oss. De hopper, klenger, koser, snakker og ler sammen med oss. Vi blir også tatt veldig godt imot av familiene. De disker opp med kaker, kaffe, mat med mer og er veldig gjestfrie. Vi synes det er givende å tilbringe tid sammen med disse familiene. Det er fasinerende hvor godt det går an å være sammen uten å snakke samme språk.

6 comments:

Anonymous said...

Fantastisk flott å lese og se! Ekte livsglede dette her! Kos dere og nyt hvert minutt! Ha ellers en fin 17.mai! Hjemme skinner solen, men her er litt kaldt... Og i kveld blir det sax +++ på samfunnshuset ;-) Klem og kos, Grete, glsd i deg vet du! :)

Jeg er Kristine said...

Det e SÅ kjekt å lesa om koss dokke har det!! Og gratulerer med dagen. Dåkke må senna inn bilde t VG "slik feirer Nordmenn i utlandet" ;)

Gretty said...

oi far ska virkelig slaa paa stor(saxen)trommaa i kveld! naa he du mor allerede faatt oevestatt dagen ganske bra foer me engaang sette i gang! heldigen ;) nei, d e heldigvis ikkje saa stress med 17-mai her som heima!

Kissi: gudd idea! d maa me jammen jer!

Hurra hurra huraaaaa!!!!

Unknown said...

Kjempekjekt å høyra kossen det står te, må virkelig innrømma eg misunne dåkk i disse eksamenstidene her heima!!..men nå glede me oss te å få deg heim Grete, du e hjertelig velkommen!!..men nyt den tiå dåkke har der nere fysst!
Klem fra Siri i Hålandsmarkå (i tillfelle d e fleire så kjenne nogen så hette det sama, så måtte eg bare presentera meg;)

Anonymous said...

Håper dokke har hatt en flott 17mai det har iallefall vi:)
Flotte bilde og gøy å sjå... Fallt for bilde av deg ragnhild og lille marcos:) Såg ut som du var i ditt rette element:) Nyt resten av praksisen og bevar opplevelsane i ditt hjerte.
Kjempeklem fra oss heime:)

Gretty said...

hey siri :) me bringe noksaa ofte opp kor ille me faktisk konne hatt d heima ja.. staa paa!! naa regne d her saa d kan jo kanskje muntra daakke der heima opp litt :)