Monday, May 14, 2007

Foz do Iguacu

Etter 10 timer på en gyngende crazy-kjørende buss med en spyende unge rett bak oss, ankom vi hostellet der vi har overnattet i to netter.


Vi nøt en medbrakt frokost før det var avgårde til fossen!! Trøtte som vi var, hadde ingen av oss 4 fått med oss at vi skulle få egen privtsjåfør inn i nationalparken så vi tok lokalbussen til inngangen og møtte en mann som var veldig ivrig etter å ta oss med inn i parken. Hans store iver forstod vi jo først etterpå da han kjørte oss helt hjem til hostellet og vi fikk forklart at han skulle kjørt oss begge veier.. nåvel.


Det første vi var med på var en type safari inn i en jungel sammen med noen gale, godt voksne brasilianere og vi endte opp der vi skulle ta båt inn under fossene. Vi ikledde oss noen "lekre, luftige" raincoats.

Båtturen var en vill opplevelse! Vi ble kjørt tett innpå fossene og ble skikkelig dusjet i det brune elvevannet. Tid til fotografering ble det også.

Etterpå kunne vi gå rundt på noen "bro-stier" rundt på hele området og se fossene fra alle slags vinkler. Første dagen så vi fossene fra Brasil-siden, mens vi andre dagen var i Argentina.


Det var en ubeskrivelig opplevelse og vi har ikke ord, verken da eller nå til å forklare. Det bør rett og slett bare oppleves!
Vi ble veldig våte, men hva gjør vel det så lenge det er sol og 25 grader + til å tørke i!?


Det var en fantastisk naturopplevelse som vi gjerne skulle unnet våre kjente og kjære å få oppleve! At least we got it on tape!
Til slutt en hyllest til våre mødre! 13 mai er "Dia des Maes" (morsdag) her i Brasil noe som blir slått stort opp. Feliz dia des Maes!!
Ellers må vi bare få si at vi virkelig føler en god beskyttelse over oss mens vi er her borte. Ting ordner seg til på underfullt vis - alt fra hva vi får oppleve i praksis, mennesker som dukker opp akkurat når vi trenger dem og snakker engelsk, tysk, eller at de ikke snakker noe "forståelig", men spør om vi trenger hjelp til å velge kylling eller kjøttdeig-boller eller viser oss veien eller den rette bussen dit vi skal uten at vi har bedt om hjelp.
Nå venter vi Marie hvert sekund og gleder oss veldig til å sette henne inn i denne, noe merkelige verden vi lever i!

8 comments:

Anonymous said...

Jeg takker så mye for morsdagshilsenen :) Det ser ut til at dere har det alle tiders! Håper at dere får det fint videre. Og Anne Line, gratulerer så mye med dagen i morgen 15. mai, håper du får en super dag!!! Alle hjemme hilser så mye.

Anonymous said...

Tusen takk mamma! Vi har det som du ser helt fantastisk, og morgendagen blir sikkert en uforglemmelig dag:)Hils alle hime.

Anonymous said...

Takk tor morsdagshelsing:) Kjekt å sjå at dokke får oppleve så masse....Gler meg til mange seine nattetimer der du forteller om turen Ragnhild...vi kan nok ikkje heilt forstå. Godt å høre at ting ordner seg. Vi er mange som har dokke i tankane. Gratulerer med dagen Anne Line:)

Camilla Jørgine said...

GRATULERER MED DAGEN,LÆNIS!!Håpe dagen blir fin,varm og svett :o) Pass på at dei andre hønene oppvarte deg for alt det du e verdt!
STOR klem fra Camilla

- eilin said...

åååååååååå eg ooog vil!

Jeg er Kristine said...

Ahhh, ser at dette er en sånn "kan ikke forklare hvor fantastisk det var" opplevelse!! Og nyyyt sooolen =)

Anonymous said...

Tusen takk for burdagshilsner, det er saa hyggelig at dere tenker paa meg. Jentene her tar veldig godt hand om meg, de er fantastiske!!

Anonymous said...

Heisann mamma!:)Du skal nok faa hore masse naar jeg kommer hjem! Hehe! Hatt en kjempe fin dag hvor vi har feriet Anne Line! Helt supert! Her ferier vi det som feries kan, og naa er det jo snart 17- mai!:)