Monday, May 21, 2007

Morretes

Tidlig lørdag morgen gjorde vi oss klare for det vi trodde skulle bli en idyllisk togtur gjennom skog og kratt på vei til Morretes - en by kjent for sin hverdagslige sjarm og anerkjente rett (Barreado). Da vi ankom togstasjonen 08:00 etter å ha kavet oss gjennom regn, hoppet på en buss for 100m før vi fikk tak i taxi til togstasjonen, fikk vi vite at toget vi skulle ta var "kapott". Kjipt - hva skulle vi gjøre nå?


Heldigvis (for Maries skrale lommebok) fikk vi pengene igjen og kunne glede oss over at en buss skulle samme vei bare en time senere.


Vi visste selvfølgelig å nytte tiden godt- MAT. En nydelig frokost ble fortært på stasjonen.


Etter en times busstur ble vi satt av på en bensinstasjon ut i intet og overlatt til oss selv. Forvirret, bortkomne og forfjamset tok vi beina fatt og fant til slutt "sentrum", buss-stasjonen og turistinformasjonen.


Vi vandret gjennom idylliske gater, kikket på nips, besøkte en katolsk kirke og smakte på bananchips før vi endte opp på en fancy resturant ved elvebredden. Her skulle vi endelig få smake på Barreado, retten som staten Paranà er kjent for.

Her er en gjennomgang av hvordan retten skal tilberedes:


1. Ha først noen skjeer mel i en dyp tallerken


2. Fyll så på salt kjøttmasse som har kokt i leirkar i 24 timer.


3. Rør godt sammen til det blir så kompakt at tallerken kan holdes opp-ned over hodet.


4. Tilsett kokt ris og friske bananskiver.


5. Bon apetit!!


I en koselig butikk fikk kaffikonene seg en god kopp Illy-kaffe og handlet trebestikk og kjøkkenredskaper før turen gikk tilbake til Curitiba.

En fin tur.

3 comments:

Jansson bygger hus said...

Ser ut som dere koser dere :) Bra det! Hvordan smakte denne mel-kjött-banan retten? /Elin

Anonymous said...

Den smakte veldig salt, men godt. Det var litt merkelig konsistens på den, nesten som når man rører inn barnemat. I tillegg er det skikkelig rare kombinasjoner her. Bananer bruker de til alt. Vi har også smakt frityrstekte bananer med kjøtt inni, mmm... (NOT)

Anonymous said...

Apropo ta seg dårlig ud på bilder: Dette tar kagå!